Protokoll från poesiföreningens årsstämma

Bob Hansson För några veckor sedan ställde jag helt överraskande upp i Växjös SM-kval i poetry-slam. (Poestry-slam är den typ av småspexig estradpoesi som t.ex. Bob Hansson, Solja Krapu, Daniel Boyacioglu och Emil Jensen har visat sig ha talang för.)

Det var jävligt kul, måste jag säga, även om de rent sportsliga framgångarna givetvis uteblev helt.

Att jag blev utslagen å det grövsta berodde helt klart dels på att jag har förlorat min teatraliska träffsäkerhet med åren och dels på att själva materialet (dikterna alltså) inte alls var anpassade för formatet.  

Bakgrunden till att jag ställde mig på startlinjen var följande: Min goda vän MG messade vid kvart över tio på kvällen dan före tävling att det fanns en vakant plats i startfältet p.g.a. återbud.

Daniel BoyaciogluJag tackade helt impulsivt ja, men kände mig samtidigt begränsad, eftersom jag helt enkelt inte hade några dikter att poetry-slama med. Hmmm. Så jag fick bita ihop, stuka till några texter och... här kommer en av mina fusklappar:

 

Protokoll från poesiföreningens årsstämma

§1 Val av ordförande. Omöjligt. Helt omöjligt att välja ordförande eftersom ingen vill föra ordet vidare.

§2 Val av sekreterare. Omöjligt. Helt omöjligt att välja sekreterare eftersom ingen längre vill skriva.

§3 Val av kassör. Omöjligt. Helt omöjligt att välja kassör i en poesiförening eftersom det inte finns några pengar alls inom branschen.

§4 Val av styrelse. Omöjligt. Helt omöjligt att välja styrelse eftersom poesin inte går att styra.

§5 Val av rösträknare. Omöjligt. Det är omöjligt att välja rösträknare eftersom alla röster har tystnat.

§6 Övriga frågor. Ny poesi efterfrågas. Anledningen till att det inte skrivits någon ny poesi är att den gamla har haft så kort livslängd. Stämmans förslag är att skriva billigare poesi oftare. Samtidigt är det viktigt att alla använder poesin på rätt sätt.

 


Några frågor? Kontakta mig!

Denna sida uppdaterades senast 2012-04-01 av Fredrik Sandblad